Inzet kritische bespiegelingen Wkb

< Terug naar blogoverzicht

dossier dossier private kwaliteitsborging

In een recente nieuwsbrief van BWT Nederland wordt het blogbericht “Problemen met het overdrachtsdossier” aangehaald en ondergetekende warempel als “vaste commentator van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen” betiteld. Leuk!

Ja, er valt veel over te zeggen. Tot heden staat de teller op 121 blogberichten van mijn hand.

Er iets over zeggen is niet alleen commentaar leveren. De inzet is meedoen, bijdragen, werken aan het best haalbare. Het thema gaat me aan het hart. Met veel collega’s mag ik werken aan waardevolle kwaliteitsborging. Dat is niet alleen een boterham verdienen, we willen ook een verschil maken.

Het nieuwe stelsel is een hele kluif. Het raakt alles wat met bouwen te maken heeft. In deze nieuwe werkelijkheid moet iedereen keuzes maken en actie ondernemen. Het is kijken naar nut en noodzaak, waar doe je goed aan, hoe regel je het. Het begint met kennis en kunde … daar baseer je acties op, je gaat aan de slag, je leert, stuurt bij en je vindt je weg. Dat doet iedereen voor zich maar we doen het ook met elkaar.

Je hebt elkaar nodig!

Het is mijn verwachting dat uitleg en kritische bespiegelingen over de Wet kwaliteitsborging van waarde zijn in te maken keuzes. Het kan u helpen in de keuzes die u moet maken, uw acties, uw leren en het toepassen.

Wordt vervolgd …

Pieter Plass

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren