Met Rob Plug van BubbleDeck in gesprek

< Terug naar blogoverzicht

Over de problematiek en aanpak:


Het vakblad Cement heeft recent het themanummer ‘breedplaatvloeren’ uitgebracht. Hierin wordt, onder andere, de herbouw van de parkeergarage Eindhoven Airport beschreven.

BAM heeft de constructie van de herbouw op een aantal punten aangepast. Ook de werkwijze is anders, de constructieve samenhang wordt nu bewaakt en geborgd en er is de nodige aandacht voor uitvoeringskwaliteit. Met deze verbeteringen heeft het engineerings- en uitvoeringsteam alles uit de kast getrokken om een van de veiligste gebouwen van Nederland te realiseren.

Het (zelf) beschrijven van aanpassingen en hoe de kwaliteit nu wel is geborgd heeft een keerzijde. Het maakt concreet wat er bij de eerdere bouw allemaal niet goed is gegaan.

Wie de breedplaatvloerenproblematiek volgt heeft kennis kunnen nemen van onderzoeken en conclusies. Tot op heden is gebrekkige uitvoeringskwaliteit nagenoeg buiten beschouwing gebleven. Door onderzoekers is geconcludeerd dat er sprake van een systeemfout is. Wat er in de uitvoering mogelijk allemaal niet goed is gegaan is hiermee, voor onderzoekers, nagenoeg irrelevant.

Voor BubbleDeck zijn de verbeteringen in het ontwerp, de verbeterde uitvoering en het nu wel goed organiseren van kwaliteitsborging erkenning van – door BAM – gemaakte bouwfouten die tot de instorting hebben geleid. BubbleDeck maakt het vergelijk van zwartboek naar witboek.

Lees hier het BubbleDeck witboek.

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren