Onderhoudsadvies

< Terug naar diensten

Voor nu en in de toekomst met onderhoud een optimale waarde van uw onroerend goed borgen en uw ambities waarmaken tegen zo laag mogelijke kosten.

Investeren

Onderhouden staat gelijk aan investeren. Of het nu een oud of nieuw gebouw betreft, u krijgt met onderhoud te maken en blijft dan ook investeren. De afwegingen hierbij: wat wilt u met de investeringen bereiken en hoe doet u dat zo slim mogelijk?

Beleid

Wat is uw beleid als het om onderhoud gaat? Wij stellen u de vraag of u ‘slechts’ wilt onderhouden wat moet bij calamiteiten en achterstalligheid, ook niets mis mee, of heeft u ambities die verder reiken? Iedere onderhoudsklus is een kans om te verduurzamen. Hierbij gaat het niet alleen om materiaalkeuzes en toepassingen maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheden voor lagere energiekosten of verbetering van het binnenklimaat. Welke maatregelen het ook betreft: het moet renderen of het dient geen zakelijk doel. Dit vraagt om zorgvuldige afwegingen.

Planmatige aanpak

Een planmatige aanpak heeft altijd de voorkeur. Hiermee heeft u niet alleen inzichtelijk wat u op termijn aan kosten kunt verwachten, het is ook een sturingsmechanisme. Zo houdt u de kosten zo laag mogelijk en krijgen uw ambities om verbeteringen te realiseren vorm. Op deze manier kunnen budgetten zo effectief mogelijk worden aangewend en worden hogere uitgaven over de gebruiksperiode voorkomen. In alle gevallen blijft het een afweging van kosten in relatie tot rendement.

Heeft u nog geen formeel onderhoudsbeleid dan kunnen onze adviseurs dit samen met u formuleren.

Vanuit het beleid volgt het in kaart brengen van de staat waarin uw onroerend goed zich bevindt. De kwaliteit van een conditiemeting of opname is de basis van ieder onderhoudswerk. Wij verzorgen deze opname en formuleren aanbevelingen gebaseerd op uw beleidsdoelstellingen: wat moet, wat kan, wat levert het op in een afweging van kosten.

Een systeem

Bij de planmatige aanpak zijn de begroting en planning uw hulpmiddelen voor het financieel en technisch beheer. Om het overzichtelijk en beheersbaar te houden wordt bij voorkeur gewerkt met specifieke onderhoudsprogrammatuur. Hiermee is ook de afstemming op overheidsnormen of budgetteringssystemen een stuk eenvoudiger. Met maatwerktrainingen en een periodieke actualisatie van prijzen en normen haalt u een optimaal rendement uit het systeem.

Uitvoering

Bij de uitvoering van het onderhoudswerk verzorgen wij de voorbereiding, de aanbesteding, de begeleiding van de uitvoering en de mutaties binnen de onderhoudsplanning.

Rob van der Sluys

manager projectadvisering
026 386 86 00 | 06 462 624 38 | r.van.der.sluys@cbbarnhem.nl

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren