Toezicht

< Terug naar diensten

Voorkom problemen, onderken risico’s, zorg dat je met de juiste aandacht en vakkennis op de bouw bent als de kwaliteit letterlijk wordt gemaakt.

Vertrouwen is goed, controle beter

Hoe weet u of u krijgt waar u voor betaalt? Worden de afspraken over tijd, kosten en kwaliteit nagekomen en voldoet het gebouw straks aan uw verwachtingen? Voldoet het werk aan bestek en tekeningen? Alleen met toezicht op de uitvoering weet u dat hier door een specialist over wordt gewaakt. Dit kun je niet achteraf, dan is het te laat. Hier moet aandacht voor zijn op die momenten dat er nog invloed kan worden uitgeoefend op het resultaat. Dit is bij voorkeur nog voor de start van de bouw maar in ieder geval nog voor bewerkingen worden uitgevoerd.

Het begint met het onderkennen van risico’s. Is hetgeen is bedacht ook te maken en hoe dan precies? Is er toch niet wat vergeten? Wat gebeurt er als er stagnatie optreedt? Wat doen we bij afwijkingen? Wie kijkt er of alle wapening ook correct wordt aangebracht? Hoe zit het met de verwerking van materialen? De wijze waarop producten worden verwerkt is immers bepalend voor het resultaat! Is de isolatie bijvoorbeeld niet conform de verwerkingvoorschriften aangebracht dan zal het gebouw niet voldoen aan de EPC zoals berekend. Veel onderdelen verdwijnen uit het zicht en zijn vaak niet meer te herstellen. Vertrouwen is dan ook goed, maar controle beter.

Helderheid over wat wij doen en hoe

De inzet van CBB is specialistisch werk en heeft veel raakvlakken met andere bouwpartners. Onze taakinvulling wordt helder naar bouwpartners gecommuniceerd om aan te geven waar wij voor staan en hoe wij ons werk doen. Per project wordt er een takenlijst opgesteld afgestemd op de geldende regelingen.

Extra aandacht in de voorbereiding

Met een Quick Scan van bestek en tekeningen, nog voor het toezicht in beeld is, signaleren wij tekortkomingen. Deze optionele extra controle in de voorbereiding is nauw verweven met onze kwaliteitsbewaking tijdens de uitvoering. De integrale aanpak levert dan ook geld voor u op.

De juiste tools in de communicatie

De bouwadministratie wordt online gevoerd. Hiervoor gebruiken wij de webapplicatie Bouwdossier. Dit is de enige, specifiek voor de bouw ontwikkelde, online omgeving met alle tools voor kwaliteitsbeheersing. Hiermee heeft u op ieder moment inzicht in wat er speelt en hoe het project er voor staat.

De juiste man of vrouw op de juiste plaats

Per project wordt de vereiste expertise afgestemd. CBB beschikt over specialisten voor ieder type project binnen de burgerlijke en utiliteitsbouw. Dit omvat nieuwbouw, renovatie en onderhoud van gebouwen zoals woningen, kantoren, fabriekshallen, ziekenhuizen, verpleegtehuizen, parkeergarages, kerken, gevangenissen en scholen. Bekijk onze projecten.

Martijn van Tussenbroek

commercieel manager
06 252 183 00 | m.van.tussenbroek@cbbarnhem.nl

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren