< Terug naar projectenoverzicht

149 appartementen op het Cruquius Eiland

Amsterdam

Het project maakt onderdeel uit van een nieuwe woonwijk in Amsterdam-Oost op het Cruquius eiland. Een dynamische locatie gelegen aan de schitterende Entrepothaven in het hart van Oost met het bruisende centrum van onze hoofdstad op fietsafstand.

De appartementen worden verdeeld over 3 gebouwen. De architectuur van deze drie is geïnspireerd op de bakstenen pakhuizen die voorheen vaak in de havens stonden. De appartementen krijgen royale balkons en dakterrassen. Op de begane grond van 2 gebouwen wordt circa 1.500 m² commerciële ruimte gerealiseerd. Onder de gebouwen komt een 1 laags parkeergarage met een rechtstreekse toegang naar elk gebouw.

In het tweede blok is de begane grond ontworpen in aansluiting op het voormalige schaftlokaal van de locomotieven-werkplaats van firma Orenstein en Koppel. Dit pandje blijft behouden en krijgt een horecafunctie met terras direct aan het water. Daarnaast komen in het derde blok werk-studio’s van 40 – 80 m2 voor kleine bedrijven, met ieder een eigen voordeur op maaiveld.

Website architect: Dam en Partners Architecten

Beleef Cruquius: https://cruquius.nl/

 

Opdrachtgever:
CBRE Global Investors
Aannemer:
Bot Bouw
Architecten:
Dam en Partners Architecten
Periode:
2019 - heden

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren