< Terug naar projectenoverzicht

419 studentenwoningen Jaques Veltmanstraat

Amsterdam

Dit is één van de projecten die, einde crisis, gebouwd zijn om de woningnood onder studenten tegen te gaan. In West en Nieuw-west is voor ons Het Elseviergebouw verbouwd tot appartementen, deze nieuwbouw en 300 meter bij dit project vandaan komt ‘Little Manhatten’ In een jaar tijd komen er ongeveer 1500 woningen bij. Net voor oplevering is drie straten verderop Bot Bouw begonnen met nog een nieuwbouwproject voor studentenwoningen.

Het project bestaat uit een laag- en hoogbouwdeel met hierin 5 types woningen. 4 types, éénkamer met douche en pantry en een tweekamer type. De kwalitieit van het project zit hem in de strakke click-brick (droge, gestapelde gevelstenen) gevel, een ruim opgezet binnenterrein met de mogelijkheid tot parkeren als de parkeerdruk in de wijk te hoog wordt en kleurige gangen, elke verdieping een andere kleur.
Het project is gebouwd in tunnelgietbouw met houtskeletbouw binnenspouwbladen en metall-stud scheidingswanden. Dit gaf een korte bouwperiode, 15 maanden, en door de metall-stud binnenwanden de mogelijkheid om redelijk simpel twee éénkamerwoningen tot een tweekamerwoning samen te voegen.

Opdrachtgever:
Newcon
Aannemer:
Vastbouw Rijssen
Architecten:
Butzelaar CS Amsterdam
Periode:
2015 - 2016

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren