< Terug naar projectenoverzicht

Anton en Gerard (Strijp-S)

Eindhoven

Op het voormalig Philips terrein worden twee fabrieken verbouwd tot woontorens waar 244 huur loftwoningen worden gerealiseerd. De twee gebouwen zijn rijksmonumenten, die vernoemd zijn naar de broers Anton en Gerard Philips. Dit alles zal in opdracht van Trudo gerealiseerd worden. Zo wil Trudo een stad in een gebouw creëren.

De lofts zijn heel flexibel waardoor er meerdere lofts door een simpele verbouwing, samengevoegd kunnen worden. Hierdoor kan een woonruimte snel gecreëerd worden tot werkruimte of juist gecombineerd worden.

Op de begane grond zullen in de twee gebouwen publieksruimtes (galeries, designwinkels e.d.) gerealiseerd worden. Op het dak komen grote daktuinen met een oppervlakte van 1.500m² waar struiken en hoge bomen geplaatst zullen worden. Hierdoor zullen de gebouwen een echte “eye catcher” worden van Strijp-S met ieder een eigen identiteit.

De gebouwen zijn nu in zijn geheel gestript en klaar voor de verbouwing.

Momenteel voert CBB fulltime toezicht op dit project. Het project zal naar verwachting in oktober 2013 opgeleverd worden.

Daarnaast heeft CBB voor dit project een Quick Scan uitgevoerd. Hierin zijn zaken als maatvoering, constructies, installaties en het bestek op hoofdlijnen bekeken en gecontroleerd.

http://www.youtube.com/watch?v=l_dzhkTXjUQ

Opdrachtgever:
DNC Vastgoedontwikkeling
Aannemer:
Stam + De Koning Bouw bv
Architecten:
Jo Coenen & CoDiederenDirrixVrencken Hoen Architecten
Periode:
2011 - 2013
Projectomvang:
40.000 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren