< Terug naar projectenoverzicht

Bedrijfspand Chefs Culinair

Nijmegen

Voor Chefs Culinair, leverancier van food, non-food en versproducten in Nijmegen wordt het bedrijfspand op bedrijvenpark Bijsterhuizen uitgebreid. Het bedrijf komt van oorsprong uit Duitsland, maar sinds 2011 zijn zij ook actief in Nederland.

Op basis van een bijzonder ontwerp van Intex architecten uit Arnhem, is door K&EA 44 via Innax Installatieadviseurs uit Veenendaal, het ontwerp gemaakt voor de industriële koel- en vriesinstallatie. Er is nieuwbouw met een vriescel, expeditie, opslag, vleesproductieafdeling. K&EA 44 is verantwoordelijk voor het volledige ontwerp van installaties op basis van ammoniak/CO2, waarbij middels restwarmte ook wordt voorzien in tapwater, het verwarmen en koelen van kantoren.

Naast het realiseren van een zogenaamde laadkuil, wordt het bestaande kantoorgebouw via een luchtbrug verbonden met de nieuwbouw en wordt de bestaande hal ook flink gerenoveerd en uitgebreid met een visafdeling.

Bijzonder is dat strak tegen het bestaande pand aan, het nieuwe gebouw komt, dat een stuk hoger is dan het bestaande. Daarnaast wordt de nieuwbouw opgetrokken in een prefab betoncasco. In de nieuwbouw komt op de begane grond een vriescel, terwijl daarboven ook nog verwerkingsruimten gerealiseerd worden.

Visualisaties: inTex Architecten

 

Opdrachtgever:
inTex Architecten
Aannemer:
Wijnen Bouw
Architecten:
inTex Architecten
Periode:
2019 - 2021

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren