< Terug naar projectenoverzicht

Cambreur College

Dongen

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan circa 1.000 scholieren en studenten voor mavo, havo en vwo en wordt gerealiseerd achter het huidige hoofdgebouw aan de Monseigneur Schaepmanlaan, dat uiteindelijk wordt gesloopt en plaats maakt voor een schoolplein, park en fietsenstalling. Het nieuwe gebouw vormt een compacte schakeling van drie volumes.

Bij binnenkomst van de school ervaart men direct de drie verdiepingshoge aula met een tribunetrap die fungeert als hart van de school. Op de 1e verdieping boven de entree is een dubbele hoge collegezaal gesitueerd waarvan de lamellengevel het logo van het Cambreur College draagt. Vanuit de aula verplaatsen de leerlingen zich richting de onderwijsvleugels of de sportafdeling. De onderwijsvleugels bevatten de praktijk- en theorielokalen. De sportafdeling integreert twee bestaande gymzalen die worden gerenoveerd en uitgebreid met een extra zaal.

Duurzaamheidsambities
Het toekomstbestendige BENG-gebouw (bijna energieneutraal) zal grotendeels zelfvoorzienend worden. Er is gekozen voor een hybride energieconcept, waarbij een duurzame luchtwarmtepomp de meeste capaciteit voor het verwarmen en koelen produceert. Alleen in de piekmomenten in de winter schakelen de verwarmingsketels in om de warmtepomp te ondersteunen. Het gebouw is zo ontworpen dat er in de toekomst alsnog geschakeld kan worden naar een volledig gasloze installatie. Daarnaast is de energiebehoefte van het gebouw laag gehouden door goede isolatie, een compacte opzet en energiezuinige installaties zoals ledverlichting.

Visualisaties: Cepezed

 

Opdrachtgever:
HEVO
Architecten:
Cepezed
Periode:
2020 - heden

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren