< Terug naar projectenoverzicht

Central Park (Westflank)

Utrecht

Central park – een negentig meter hoge kantoortoren – komt naast het stadskantoor te staan. Dankzij een insnoering op 45 meter hoogte is het volume in twee massa’s verdeeld. Dit horizontale accent telt twee lagen en sluit zo aan op dat van het stadskantoor.

In tegenstelling tot de kantoorgevel is de gevel van de insnoering volledig transparant, met sculpturaal vormgegeven randen aan de boven- en onderkant. Het interieur is voorzien van een binnentuin met ontmoetingsplek.

De kantoorgevel kent een subtiel gevarieerde structuur en opbouw. Uit duurzaamheidsoverwegingen wordt op plekken met veel zonbelasting minder glas gerealiseerd en voor plekken met minder belasting van de zon vice versa. Op bijzondere plekken, waar uitzicht is op markante gebouwen in de stad, wordt van deze norm afgeweken.

Central Park zal worden opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat. Het gebouw heeft een WKO installatie die voorziet in een groot deel van de energievoorziening en op het dak zijn zonnepanelen aanwezig.

Visualisaties: Peak Development / GROUP A

investeerder: Angelo Gorden & APF International

 

Opdrachtgever:
Peak Development
Aannemer:
Bouwcombinatie Westflank Noord
Architecten:
GROUP A
Periode:
2019 t/m heden
Projectomvang:
30.000 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren