< Terug naar projectenoverzicht

De Houttuin, 99 appartementen

Woerden

De Houttuin omvat in totaal 265 appartementen verspreid over zes moderne en duurzame woongebouwen, waarvan 99 huurappartementen, 84 koopappartementen en 82 sociale huurappartementen.

Het totale wooncomplex wordt voorzien van een eigen parkeergarage, waarin ook ruimte komt voor kleinschalige voorzieningen zoals pakketbezorging en horeca. De appartementengebouwen zijn ontworpen door Groosman architecten en A3 architecten uit Rotterdam en zijn zeer energiezuinig met energielabel A+++.

De appartementen zijn aangesloten op een collectieve warmte-/koudeopslag waarmee in de winterperiode warmte en in de zomerperiode koude wordt geleverd door de warmtepomp in het appartement. Daarnaast zijn de appartementen voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem met Warmte Terug Winning (WTW) en is het duurzame vloerverwarmingssysteem comfortabel en gezond. Zo is er minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte. In de opzet van De Houttuin is veel aandacht voor groen, duurzaamheid, klimaatadaptatie en een gezond leefklimaat.

Gepubliceerde visualisaties ontvangen vanuit BAM Wonen.

 

Opdrachtgever:
CBRE Global Investors
Aannemer:
BAM Wonen
Architecten:
Groosman Architecten & A3 Architecten
Periode:
2021 - 2023

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren