< Terug naar projectenoverzicht

Dialysecentrum VieCuri Medisch Centrum

Venlo

De nieuwbouw bestaat uit een bouwvolume dat onderdeel vormt van een reeks afdelingen, uitgevoerd in fraaie baksteen, die als een ring om het centrale ziekenhuis liggen. Alles is vanuit de architect zo ontworpen om de kliniek niet klinisch te laten voelen.

De centrale wachtruimte is hoog en licht en voelt aan als een kalme huiskamer. In de zeer ruim opgezette dialyseruimte, met grote raampartijen, liggen de patiënten tijdens hun behandeling in comfortabele stoelen. Deze ligstoelen zijn onderdeel van het dialysemeubel, waarin alle benodigde apparatuur en aansluitingen vrijwel onzichtbaar zijn geïntegreerd. De patiënten hebben altijd vrij zicht naar buiten. Lichte aardse tinten en natuurlijke materialen, zoals hout op de muren, versterken het gevoel van rust en ruimte.

Ontwerp en visualisaties: Wiegerinck

Opdrachtgever:
VieCuri Medisch Centrum
Architecten:
Wiegerinck
Periode:
2021 - heden
Projectomvang:
1.600 m²