< Terug naar projectenoverzicht

Fase 2 Rachelsmolen Fontys Hogeschool

Eindhoven

Er komen 3 nieuwe gebouwen op de campus Rachelsmolen in Eindhoven. De nieuwe onderwijsgebouwen worden zo geplaatst dat ze samen met de bestaande gebouwen een eenheid vormen.

Het meest centrale nieuwe gebouw is hét gebouw voor de hele campus en bevat functies die voor de hele Fontysgemeenschap toegankelijk zijn, zoals de mediatheek, collegezalen, evenementenruimte en het restaurant. In het tweede nieuwe gebouw is het praktijkgericht onderwijs ondergebracht en ontvangen cliënten zorg in het zorgcentrum als onderdeel van het onderwijs. Het derde nieuwe gebouw vormt een flexibele thuisbasis voor de studenten en medewerkers binnen Fontys, met werkplekken en onderwijsruimten.

De gebouwen zijn gasloos en verwarmen en koelen gebeurt met een ‘warmte- en koudeopslag’ (WKO). Het regenwater wordt opgevangen in het terrein en geïnfiltreerd in de bodem, er wordt geen regenwater geloosd op het riool. Tevens is hergebruik van meubilair een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp van de gebouwen en het interieur.

Ontwerp en visualisaties: Barcode Architects i.s.m. OKRA landschapsarchitecten en Hollandse Nieuwe interieurarchitecten

 

Opdrachtgever:
Draaijer & Partners BV
Architecten:
Ontwerpteam: Barcode Architects i.s.m. OKRA landschapsarchitecten en Hollandse Nieuwe interieurarchitecten
Periode:
2021 - 2023
Projectomvang:
24.000 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren