< Terug naar projectenoverzicht

Gevelrenovatie appartementencomplex

Borculo

Habion is specialist in ouderenhuisvesting. In het seniorenappartementencomplex aan de Beethovenstraat te Borculo heeft in 2014 een gevelrenovatie plaatsgevonden.

De gevelkozijnen in het complex zijn vervangen door nieuwe houten kozijnen met geïsoleerde beglazing en geïsoleerde paneelvullingen. Tevens heeft er een asbestsanering plaatsgevonden. De gevelbekleding en de zonwering zijn ook vervangen en het complex heeft door de kleurwijzigingen van de verschillende materialen weer een nieuw fris uiterlijk gekregen.

De bewoners bleven tijdens de renovatie in hun woning, slechts bij de asbestsanering zijn de bewoners een dagdeel uit huis geplaatst en is een tijdelijke wisselwoning beschikbaar gesteld. De kozijnen werden op één dag gesloopt en de nieuwe kozijnen gemonteerd inclusief beglazing, waarna de volgende dag de kozijnen werden afgetimmerd en geschilderd.

De bewoners zijn tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden door o.a. een bewoners informatiedag, waardoor men precies wist wat er stond te gebeuren. Voor de doelgroep (lees: senioren) heeft een renovatie een enorme impact. De overlast voor de bewoners is door een goede communicatie en planvoorbereiding beperkt gebleven.

CBB heeft de aanbesteding georganiseerd en het toezicht / de directievoering verzorgd.

Opdrachtgever:
Habion Vastgoed
Aannemer:
Van Wijnen
Periode:
2014

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren