< Terug naar projectenoverzicht

Grotius, 2 woontorens

Den Haag

De duurzame gebouwen van respectievelijk 100 en 120 meter hoog krijgen een transparante publieke ruimte op de begane grond met onder meer horeca, dienstverlening, commerciƫle ruimten en 240 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

Het plan omvat voornamelijk middeldure huurappartementen en 20% huurwoningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens. Door dit programma toe te voegen op deze centrumlocatie wordt aangesloten bij de hoogbouwvisie van de gemeente Den Haag en de ambitie om meer mensen in het centrum te huisvesten.

Kenmerkend voor de appartementen zijn de spectaculaire buitenruimtes en het uitzicht dat bewoners wordt geboden over de stad en zee. De unieke locatie is op loopafstand van het Centraal Station en het historisch centrum.

De twee woontorens vormen het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van station Den Haag Centraal, inclusief het gedeeltelijk overkappen van de Utrechtsebaan, zodat er een levendig en groen stadsplein ontstaat. De nieuwe torens zijn belangrijk voor de stadsentree van Den Haag en gaan zichtbaar bijdragen aan de imposante Haagse skyline.

De Grotiusplaats ligt in het dynamische stationskwartier en vormt een belangrijke schakel tussen het station Den Haag Centraal, Bezuidenhout en het Beatrixkwartier.

Visualisaties: MVRDV

 

Opdrachtgever:
CBRE Global Investors
Aannemer:
Bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Besix
Architecten:
Architectenbureau MVRDV
Periode:
2019 - heden

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren