< Terug naar projectenoverzicht

Holland Park, 304 appartementen

Diemen

Kwaliteit maken en architectonische grenzen durven opzoeken; Holland Park wordt daarvan het spraakmakende resultaat. Het stedenbouwkundig plan van Sjoerd Soeters stamt uit 2014, de bouw begon in 2015, de eerste 250 appartementen zijn in 2017 opgeleverd en in 2020 zullen er ongeveer 2.000 appartementen gebouwd zijn. De straatbeelden verschillen in kleur en structuur, open of juist gesloten, soms expressief soms elegant of stoer.

Invesco heeft de gebouwen 22 en 23 gekocht. Twee fraai ontworpen woongebouwen met ieder een eigen woontoren en met besloten binnentuinen, die inspelen op de ligging aan het park. In totaal komen hier 304 appartementen die Holland Park turn-key oplevert. In totaal gaat het om circa 26.000 m² voor de woningen en 1.200 m² voor commerciële voorzieningen gelegen aan een semi-openbaar plein, zoals horeca en/of retail. Onder de beide gebouwen komt een gemeenschappelijke parkeervoorziening.

Inmiddels is een flink deel van de wijk bewoond, andere delen zijn volop in aanbouw. De bewoners zijn vooral enthousiast over de aantrekkelijke opzet van de nieuwe wijk: designappartementen met mooie binnentuinen, gelegen aan nieuwe grachten. In de directe nabijheid komen een mooi park, winkels en andere voorzieningen.

Visualisaties: Rijnboutt Architecten

 

Opdrachtgever:
Snippe Projecten
Aannemer:
Hurks
Architecten:
Rijnboutt Architecten
Periode:
2019 - 2022
Projectomvang:
46.000 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren