< Terug naar projectenoverzicht

Hotel Kneuterdijk

Den Haag

Het historische pand aan de Kneuterdijk 8 te Den Haag krijgt een transformatie van formaat. Het voormalig ABN-AMRO kantoorgebouw uit de jaren twintig zal worden herontwikkeld tot een vier-sterren hotel. Het bevindt zich halverwege het Binnenhof en Paleis Noordeinde en heeft een omvang van zo’n 16.000 m² bvo. Met een monumentale voorgevel en een indrukwekkend atrium, staat het gebouw aan de Kneuterdijk op een prestigieuze locatie.

Het nieuwe hotel gaat een verbinding vormen tussen de statige Kneuterdijk en het chique Noordeinde. De originele historische elementen van de gevel blijven bewaard en worden zorgvuldig gerenoveerd. Onder een nieuwe luifel in het natuursteen kader komen gasten in een koepelvormige vestibule – een verwijzing naar het verleden – alvorens het hotel te betreden. Daar volgen de receptie, de lobby in het 25 meter hoge atrium en het restaurant elkaar op.

Hierna volgt de tuin, die op zijn beurt via een onderdoorgang weer uitkomt op het Noordeinde. “Deze gevarieerde sequentie biedt de kans om het hotel als ‘verborgen’ publieke ruimte meer te laten zijn dan alleen 204 kamers.

UBM Kneuterdijk BV is eigenaar en ontwikkelaar, UBM Hotel Kneuterdijk BV zal de exploitatie verzorgen onder de vlag van InterContinental Hotels Group (IHG).

Opdrachtgever:
Deutsche Hypo
Periode:
2020 - 2021
Projectomvang:
16.000 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren