< Terug naar projectenoverzicht

Huis van Albrandswaard

Rhoon

Het nieuwe gemeentehuis is ontworpen door Gortemaker Algra Feenstra Architecten en wordt gerealiseerd op het kruispunt van Rhoon, naast het metrostation en de Groene Kruisweg, aansluitend op het viaduct dat het winkelcentrum met het kasteel van Rhoon verbindt.

Het gebouw kenmerkt zich door haar ronde vorm (cirkels) en de toepassing van veel glas, hierdoor krijgt het gebouw een open en transparante uitstraling. Door de verschillende stralen van deze cirkels ontstaat er dynamiek doordat de middelpunten van de cirkels ten opzichte van elkaar verschoven liggen.

Een transparant trappenhuis verbindt de begane grond met het publieksniveau en het dakniveau waar kantoorruimte voorzien is voor Stichting Welzijn Albrandswaard, het wijkteam, flexwerkplekken en een dakterras voor de gemeente. Het gebouw met een oppervlakte van ruim 2.700 m2 bvo wordt 11 meter hoog.

Het Huis van Albrandswaard wordt pal naast de bestaande sporthal aan de Stationsstraat gebouwd. De twee gebouwen worden straks met elkaar verbonden. De huidige kantine van de sporthal wordt gesloopt. De nieuwe kantine – dat een sport- en werkcafé wordt – gaat een brug vormen tussen beide gebouwen. Het nieuwe Huis van Albrandswaard wordt een bijzonder gebouw met veel specifieke details.

Visualisaties: Gortemaker, Algra, Feenstra Architecten

 

Opdrachtgever:
Laanbroek Schoeman Adviseurs
Architecten:
Gortemaker Algra Feenstra Architecten
Periode:
2020 - heden

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren