< Terug naar projectenoverzicht

IKC De Klimboom

Arnhem

Het doel van de nieuwbouw is een IKC dat zowel in het gebouw als buiten het gebouw een goede leeromgeving biedt voor het huidige onderwijsconcept maar dat over 20/30 jaar ook nog voldoet. Dit gaat dan om functionele ruimten voor de basisschool, maar ook voor de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal.

Het gebouw dient voldoende flexibiliteit te bieden bij groei of krimp van het aantal gebruikers. Het gebouw krijgt geen traditionele klaslokalen, maar open leergebieden en een aantal afgesloten lesruimtes en stilteruimtes. In het midden van het gebouw bevindt zich een vide, die de begane grond en de eerste verdieping met elkaar verbindt.

Om de geluidsoverdracht tussen de bouwlagen te beperken worden, onder andere, de balustrade rondom de vide en de vloerranden geluidsabsorberend afgewerkt. Daarnaast voldoet het gebouw aan de BENG-normering en wordt er een prettig binnenklimaat gerealiseerd.

Visualisaties: DATarchitecten

 

Opdrachtgever:
Hevo bv
Aannemer:
BCP Bouw
Architecten:
DATarchitecten
Periode:
2019 - heden

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren