< Terug naar projectenoverzicht

Integraal Kind Centrum Overhoeks

Amsterdam

Het gebouw biedt onder andere ruimte aan een basisschool met 20 klaslokalen en bijbehorende staffuncties, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang en een inpandige beweegbox (gymzaal) die buiten schooltijden ook door de buurtbewoners kan worden gebruikt.

Een open cascadetrap verbindt hierin de verschillende onderdelen in de routing en vormt een plek, waar sociale ontmoetingen tussen kinderen en leerkrachten kunnen plaatsvinden.

De tijdloze opbouw van het volume onder een dynamisch silhouet zorgt voor een karakteristiek en onderscheidend gebouw in Overhoeks dat aansluit op de in hun groene setting staande moderne bouwblokken. Daar waar de horizontale belijning van de zelfstandige blokken de straatwanden samenhang geven en de straten begeleiden, zorgt het silhouet en de accenten, zoals de sprekende entree, voor de individualiteit van een eigen herkenbaar adres.

Visualisaties: rudy uytenhaak + partners architecten

 

Opdrachtgever:
Stichting Openbaar Onderwijs Innoord
Architecten:
rudy uytenhaak + partners architecten
Periode:
2019 - heden
Projectomvang:
3.850 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren