< Terug naar projectenoverzicht

Kindcentrum Helen Parkhurst

Den Haag

Het nieuw te realiseren kindcentrum is ten behoeve van twee gebruikers; gemeente Den Haag, voor het deel van het kinderdagverblijf en stichting de Haagse Scholen, voor het deel basisschool, gymzaal en peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal).

Het gebouw fungeert als centrale spil in de wijk door het huisvesten van basisonderwijs, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang onder één dak.

 

Visualisaties: DP6 Architectuur

 

Bijzonderheden:

Beïnvloeding binnenmilieu
De gebruiker kan temperatuur, ventilatie, daglichttoetreding en verlichting zo veel mogelijk individueel beïnvloeden. Dit resulteert in een positievere waardering van het binnenmilieu.

Duurzaam gebouw
Ontwerpoplossingen, de detaillering en materiaalkeuze zijn zodanig dat een zo duurzaam mogelijk gebouw wordt gerealiseerd zowel in bouw als exploitatie.

Laag energieverbruik
Het beperken en vermijden van energiegebruik heeft een hoge prioriteit. Het gebouw heeft daarom de juiste oriëntatie, een schil met hoge isolatiewaarde, voldoende massa en volume en er wordt gezorgd voor voldoende daglicht tot diep in het gebouw.

 

Opdrachtgever:
De Haagse Scholen
Aannemer:
SMT Bouw & vastgoed
Architecten:
DP6 Architectuurstudio
Periode:
2018 - heden

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren