< Terug naar projectenoverzicht

Laplace-gebouw Technische Universiteit

Eindhoven

Het voormalige rekencentrum wordt getransformeerd tot een campusbreed “Education Center”. Het gebouw zal ruimte gaan bieden aan zo’n 1.800 studenten. Een nieuwe hoofdentree aan de Zuidkant zorgt voor een betere verbinding met de campus. De begane grond blijft grotendeels intact en wordt ingericht met onderwijszalen en een ontmoetingsgebied met koffiepunt.

De grootste transformatie vindt plaats op de verdieping; deze wordt gestript en voorzien van een nieuwe gevel. De kabinet-gangwanden krijgen verschillende invullingen, variërend van kastenwand tot zitmeubel. Zij verdelen de werkplekken en groepsruimtes in overzichtelijke zones. Op de verdieping worden de middelste vier patio’s overdekt door één grote kap, die hoger ligt dan de rest van het dak. Zo ontstaat een royale, representatieve ruimte midden in het gebouw, die met een vide wordt verbonden met het ontmoetingsgebied op de begane grond.

Ontwerp en visualisaties: Team V Architectuur / Vingt6

 

Opdrachtgever:
TU Eindhoven
Architecten:
Team V Architectuur / Vingt6
Periode:
2021 - 2023

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren