< Terug naar projectenoverzicht

Maastoren

Rotterdam

De Maastoren is gebouwd in Rotterdam Zuid op de Kop van Zuid, ter plaatse van de kruising van de Laan op Zuid, de Stieltjesstraat en rivier de Maas.
Het gebouw is in de Maas gebouwd, waardoor er eerst middels damwanden een volledig omsloten bouwput gemaakt moest worden, voordat gestart kon worden met de bouw van de toren.

De Maastoren heeft twee ondergrondse parkeerlagen voor de gebruikers van het gebouw. Op de begane grond en de eerste verdieping bevinden zich de hoofdentree, de entree’s voor de parkeergarages, de expeditie, een grand café, vergaderfaciliteiten, de keuken en het restaurant. Door dit restaurant en de entreehal heen is een hellingbaan gecreëerd voor de bovenliggende 10 parkeerlagen voor publiek gebruik. Deze parkeerlagen worden geëxploiteerd door Q-park.

Vanaf de 12e verdieping starten de kantoorlagen, waarbij de 12e verdieping dienst zal gaan doen als archiefruimte en fitnessruimte. Tot en met de 30e verdieping gaan de lowrise en highrise delen van het kantoorgebouw gelijk op, waarna het highrise deel doorschiet tot een hoogte van circa 165 meter. De totale bruto vloeroppervlakte van het gebouw is ca. 60.000 m2, waarvan 43.000 m2 aan kantoorverdiepingen.

Opdrachtgever:
OVG Projectontwikkeling bv
Aannemer:
BESIX
Architecten:
Dam & Partners/Odile Decq Benoit Cornette
Bouwsom:
€ 76.000.000
Projectomvang:
60.000 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren