< Terug naar projectenoverzicht

Mercuriusweg, 71 appartementen

Delft

Het betreft een project van de Belgische ontwikkelaar The House of Development. De appartementen zijn verdeeld over 7 woonlagen met galerijontsluiting. Er zijn totaal 71 parkeerplaatsen, waarvan 26 overdekt onder het gebouw.

De woningen zijn verdeeld over 6 bouwlagen en een verhoogde kop met nog eens 2 bouwlagen. De bouwlagen in de kop bestaan uit 4 wooneenheden per bouwlaag en in het overige deel van een verdieping worden 10 wooneenheden gerealiseerd. In het complex zijn vijf woningtypen te onderscheiden met verschillend gebruiksoppervlak en indeling.

Door de voorzijde van het gebouw 2 lagen op te tillen is een mooi entreegebied onder het gebouw ontstaan met een glazen entreehal. Tevens is hierdoor de mogelijkheid gemaakt een groen voorgebied te maken.

De voornaamste doelgroep voor de appartementen is de jongere werkende en/ of de net afgestudeerde student die zijn carrière start, alleenstaand of net samenwonend. Het grote merendeel van de appartementen is daarom een kleine tweekamerwoning. Deze doelgroep zal zich voornamelijk fietsend door de stad verplaatsen.

Het gebouw is zeer duurzaam ontworpen (GPR Gebouw gemiddeld 7,5), waarbij tevens een zeer grote hoeveelheid zonnepanelen op het hoogste dak zijn opgenomen.

Visualisaties: Bureau voor Stedebouw & Architectuur Wim de Bruijn

 

Opdrachtgever:
The House of Development
Aannemer:
BVR Bouw BV
Architecten:
Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV
Periode:
2019 - 2020

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren