< Terug naar projectenoverzicht

Post Utrecht / De Neude

Utrecht

Voorbereidende werkzaamheden in het monumentale pand zijn al in de zomer van 2017 gestart. Inmiddels zijn de oude garage annex traforuimte gesloopt, waarmee ruimte is gemaakt voor nieuwbouw op het binnenterrein aan de zijde van de Oudegracht. Ook wordt hier een nieuwe gevel opgetrokken.

Aan de Oudegracht, een belangrijke winkelader, krijgt het gebouw een ‘tweede voorkant’ met entrees voor winkels, een brasserie en een auditorium. De uitbreiding is, aldus Rijnboutt, “modern vormgegeven, maar heeft een duidelijke connectie met het bestaande gebouw in plaats van ermee te contrasteren.” De gebouwzijde aan de Neude, met de oorspronkelijke entree van het postkantoor, blijft een belangrijke kant. In de oude functie was de centrale hal, achter de entree gelegen, het enige openbaar toegankelijke gebied; met de herbestemming wordt bijna het hele gebouw publieks-toegankelijk.

Als alles volgens plan verloopt, zal Post Utrecht, zoals het herbestemde gebouw is gedoopt, vanaf begin 2019 gefaseerd worden opgeleverd. Het multifunctionele gebouw biedt dan onderdak aan 5.500 m2 winkels, 9.000 m2 Bibliotheek, inclusief horeca en een auditorium, en 1.000 m2 fietsenstalling.

Visualisaties: Rijnboutt

Opdrachtgever:
FiMek Estate bv
Aannemer:
Burgland Bouw
Architecten:
Rijnboutt
Periode:
2018 - heden
Projectomvang:
16.000 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren