< Terug naar projectenoverzicht

ROC Deltion College

Zwolle

Het Deltion College in Zwolle betreft de nieuwbouw van een ROC voor lager- en middelbaar beroepsonderwijs. Het wordt een praktijkgerichte campus met 15 verschillende gebouwen waarin diverse studierichtingen worden gepresenteerd. Op de twee, drielaagse, parkeergarages is er op het dak naast parkeermogelijkheid ook ruimte gepland voor een basketbalveld en een daktuin.

Het ontwerp gaat uit van een onderwijs- en leefwereld met relatief kleinschalige gebouwen met veel ruimte ertussen. Een opvallend onderdeel van het college is de honderden meters lange, overdekte, transparante glazen boulevard die over de volle lengte van de campus loopt en de gebouwen met elkaar verbindt.

In het middelpunt van de campus komt een bruggebouw, met daarin een transparant restaurant, dat de stadsontsluitingsweg van Zwolle overkruist.

De campus ligt aan de rand van een woonwijk. Bepaalde faciliteiten, zoals restaurants en sportruimtes zullen ook door buurtbewoners gebruikt kunnen gaan worden.
De campus heeft qua omvang en uitstraling een grote invloed op de omgeving en is als onderwijsinstituut van groot maatschappelijk belang.

CBB heeft op dit project toezicht gehouden.

http://www.youtube.com/watch?v=j4VsNndh3a8

Opdrachtgever:
ABT bv
Aannemer:
BAM
Architecten:
AGS Architecten en Planners bv
Bouwsom:
€ 60.000.000

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren