< Terug naar projectenoverzicht

Theater aan de Parade

's-Hertogenbosch

Het theater krijgt een grote zaal met 900 à 1.000 zitplaatsen en een multifunctionele ruimte / tweede zaal met 450 à 500 zitplaatsen, dan wel circa 1.000 staanplaatsen (middels schuiftribune. Meerdere functies en een verscheidenheid aan activiteiten in de plint openen het gebouw middels glazen puien en creëren een natuurlijke overgang van de openbare ruimte binnen en buiten het gebouw.

De nieuwe moderne flexibele Paradezaal wordt uitgevoerd in warm donker goud en is geschikt voor o.a. muziekoptredens, theater, dans, opera, festivals en congressen. Naast de formele zalen zijn er meerdere informele ruimtes in het gebouw die fungeren als podia en die aansluiten op een grote centrale vide midden in het gebouw. Hieraan liggen ook het entreeplein, de artiestenfoyer, het theatercafé, de botanische foyer en de dak-foyer.

Ontwerp en visualisaties: NOAHH | Network Oriented Architecture

Opdrachtgever:
Gemeente 's-Hertogenbosch
Architecten:
NOAHH | Network Oriented Architecture
Periode:
2021 - heden
Projectomvang:
11.098 m²