< Terug naar projectenoverzicht

Parkeergarage Station

Dieren

De P&R in Dieren is een van de eerste ingrepen binnen de omvangrijke reconstructieopgave van de gebundelde corridor van spoor en provinciale weg, dwars door het Gelderse dorp Dieren. CBB verzorgt de bouwbegeleiding.

Door het grote verschil in schaal tussen bouwvlak en bouwhoogte is de voorziening wellicht eerder op te vatten als een ‘landschap’ dan als ‘gebouw’.

De houten lamellen geven een zekere robuustheid in het aanzicht en tegelijkertijd een grote mate van transparantie, daglichttoetreding en ventilatie vanuit het beneden dek van de voorziening. Vanuit het interieur gezien lijkt de gevel heel open, terwijl hij vanuit het exterieur, aan de bovenzijde, juist een stevig silhouet heeft.

De groene gevel is een geluidwerende voorziening, met twee zichtzijden, voor de woningen achter de parkeervoorziening. Aan de buitenzijde is het een ‘erfafscheiding’ voor de woningen. Op de verticaal gegroefde en antracietkleurige houtvezelcement-plaat wordt in overleg met de bewoners begroeiing aangebracht.

Visualisaties: wUrck architectuur stedenbouw landschap BV

Rechtstreekse projectlink: Transferium Dieren

Opdrachtgever:
Gemeente Rheden
Aannemer:
Ballast Nedam
Architecten:
wUrck architectuur stedenbouw landschap BV
Periode:
2017 - heden

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren