< Terug naar projectenoverzicht

Transformatie van de Parooltoren en het Trouwgebouw tot een studentenhotel (TSH)

Amsterdam

Transformatie van het voormalig Trouwgebouw en de Parooltoren naar een studentenhotel met in totaal 573 kamers. De primaire doelgroep van TSH zijn internationale studenten, maar ook 1e jaars studenten uit Nederland, die een volledig geoutilleerde woon- en leefomgeving wordt geboden.

De gevel van de Parooltoren is behouden gebleven, de binnenzijde is gesaneerd, gesloopt en opnieuw ingedeeld met hotelkamers incl. inrichting.
Het aangrenzende Trouwgebouw heeft een nieuwe gevel, de bovenste verdieping is verwijderd en vervolgens opgebouwd met twee nieuwe verdiepingen.

Tussen beide gebouwen is een verbinding gerealiseerd, zodat het als één multifunctioneel complex is gaan functioneren. De beide gebouwen zijn gekoppeld met een nieuw entreegebouw met een receptiefunctie.

De begane grond van de Parooltoren is uitgebreid en ingericht met een restaurant, lounges, bibliotheek, horeca, wasruimte keuken, backoffice, ontspanning, recreatie en fitness.

De begane grond van het Trouwgebouw is ingericht met 4 commerciële ruimten, 27 zelfstandige studentenkamers met badkamer en keuken en 4 Classrooms.

Opdrachtgever:
Deutsche Hypo
Aannemer:
Heijmans
Architecten:
Penta Architectenwww.penta-architecten.nl
Bouwsom:
€ 28.000.000
Periode:
2015 - 2016
Projectomvang:
28.817 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren