< Terug naar projectenoverzicht

Van Gogh Museum

Amsterdam

Het van Gogh Museum bestaat uit 2 gebouwen: het hoofdgebouw, ontworpen door Gerrit Rietveld en de tentoonstellingsvleugel van de architect Kisho Kurokawa.

Het hoofddoel was de beide gebouwen brandveilig te maken en omdat het gebouw toch dicht moest zijn er extra werkzaamheden verricht, zoals het opknappen van de vloeren en het aanbrengen van nieuwe plafonds.

Het Rietveld gebouw heeft men voorzien van nieuwe voegen, de lichtkoepels zijn vervangen i.c.m. het vernieuwen van de dakbedekking inclusief isolatie. Installatie technisch is de BMC aangepast en de klimaat beheersing vernieuwd. Tevens zijn vlak voor de oplevering de cv ketels vervangen via sparingen in de gevelkozijnen.

Het Kurokawa is als eerste van de twee gebouwen brandveilig gemaakt. Wanden en kozijnen zijn vervangen en of aangepast. De installaties zijn voorzien van brandkleppen.

De renovatie werkzaamheden bestonden uit het aanpassen van de brandveiligheid, klimaatbeheersing en onderhoud. De wanden werden geschilderd en de vloeren opgeknapt of vervangen.

Per zaal kan nu het gewenste klimaat worden gereguleerd. In een 160 meter diepe put naast het museum is een warmte-koude opslag geplaatst. Het gehele dak is vervangen en extra geïsoleerd. Er is 1.500 m² nieuwe dakbedekking toegepast en er zijn 199 nieuwe daklichtkoepels aangebracht.

Het gebouw is tevens voorzien van nieuwe bekabeling, die nodig is voor toepassingen bij tentoonstellingen en presentaties.

Opdrachtgever:
Van Gogh Museum
Aannemer:
Van de Spek
Architecten:
GGH Architecten
Bouwsom:
€ 10.000.000
Periode:
2010 - 2013

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren