< Terug naar projectenoverzicht

Verpleeghuis De Riethorst

Geertruidenberg

Op de huidige plaats van de bestaande zorglocatie aan de Venestraat in Geertruidenberg, komt een nieuw verpleeghuis. Het wordt een comfortabel gebouw met voldoende privacy voor de cliënten. Bij het bouwkundig ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de ruimtelijke omgeving: de bomenrijen in de Venestraat en de bestaande centrumbebouwing.

Het nieuwe verpleeghuis heeft ruimte voor 75 mensen. Elke appartement is 45 m² en heeft een aparte slaapkamer en eigen badkamer en is geschikt voor bewoning door een echtpaar. De appartementen krijgen een zelfstandige uitstraling: eigen adres en eigen voordeur. Ze zijn geclusterd in 3 woongebouwen, die elk aan een “woonstraatje” liggen.

De woongebouwen zijn onderling met elkaar verbonden. Er komen veel centrale voorzieningen in de Riethorst, allemaal op de begane grond. Dat varieert van een restaurant, een kookstudio en dagbesteding tot een kapsalon, een kiosk en beweegruimten. Bijzonder worden de buurtkamers, die dienen als ontmoetingsplek voor zowel klanten als mensen uit de wijk.

Visualisaties: Oomen Architecten BV

Opdrachtgever:
Oomen Architecten BV
Aannemer:
Zwaluw Bouw
Architecten:
Oomen Architecten BV
Periode:
2018 - heden

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren