< Terug naar projectenoverzicht

Voorzieningencluster Beeklaan

Den Haag

In het bestaande schoolgebouw aan de Beeklaan 184 te Den Haag wordt de nieuwe huisvesting voor Kindcentrum Toermalijn en een Centrum voor Jeugd en Gezin ondergebracht. In het gebouw worden daarnaast ook een gymzaal en een aantal multifunctionele ruimtes ondergebracht. Het bestaande schoolgebouw wordt hiertoe deels gesloopt, waarna het resterende deel wordt gerenoveerd. Naast het bestaande deel wordt vervolgens een deel nieuwbouw gerealiseerd. Totale omvang ca. 4.450 m², waarvan: 2.050 m² renovatie en 2.400 m² nieuwbouw.

Het nieuwe gebouw (bestaand en nieuw), inclusief installaties werd ontworpen op basis van de eisen voor een bijna energie neutraal gebouw. Voor de opwekking van warmte en koude wordt het gebouw voorzien van een omkeerbare lucht/water warmtepomp. De verwarming en koeling van de ruimten vindt plaats o.b.v.  met een vloerafgiftesysteem voor de specifieke speellokalen.

Voor alle verlichting wordt gebruik gemaakt van armaturen met LED-lichtbronnen. Opwekking van elektrische energie opwekking geschiedt door 500 m² aan zonnepanelen op het dak.

Ontwerp en visualisaties: DP6

 

Opdrachtgever:
Stichting Lucas Onderwijs
Aannemer:
Blanksma Bouw
Architecten:
DP6
Periode:
2022 - heden
Projectomvang:
4.450 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren