< Terug naar projectenoverzicht

Woonzorgcomplex Heerlerheide

Heerlen

Het totale complex bestaat in hoofdzaak uit twee bouwdelen, waarvan een deel bestaande uit 71 zorgwoningen en in het andere deel een verpleeghuis is ondergebracht.
Ondanks de programmatische verschillen is er voor gekozen het totale complex in een stedenbouwkundige en architectonische samenhang te ontwerpen.
Het gekozen pallet aan ontwerpmiddelen, de materialisering en detaillering zijn consequent doorgevoerd door het hele complex.

Om de mobiliteit van zijn bewoners te optimaliseren zijn alle bouwdelen met elkaar verbonden via een overdekte binnenstraat. Deze binnenstraat op het niveau van de eerste verdieping, bied de bewoners een veilige en bij regen een droge semi-openbare loopverbinding vanuit hun woning naar de diverse in het plan opgenomen voorzieningen, zoals een winkel, kapper en pedicure, bibliotheek, ruimten voor dagbesteding, multifunctionele recreatieruimte met restaurant, stilteruimte en teamposten. In het verlengde van deze binnenstraat verbindt een overdekte loopbrug het zorgcluster tenslotte met het aan de overzijde van de ringweg gelegen Corneliushuis en centraal gelegen marktplein.

Opdrachtgever:
Architecten aan de Maas
Aannemer:
Sevagram (zorgcomplex) / Woningstichting Weller (wooncomplex)
Architecten:
Architecten aan de Maas
Bouwsom:
zorgcomplex € 12.000.000wooncomplex € 8.500.000
Projectomvang:
zorgcomplex 14.850 m²wooncomplex 9.591 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren