< Terug naar projectenoverzicht

Yuverta VMBO en pro Amsterdam-Oost

Amsterdam

De nieuwe school bestaat uit 3 gebouwen en biedt onderdak aan 250 leerlingen in het praktijkonderwijs en 100 leerlingen in het VMBO. De gebouwen op de campus verschillen onderling van grootte. Het praktijkgebouw: betreft een grondgebonden functie van 1-laag. Het gebouw herbergt een groot aantal bijzondere functies: de winkel, de werkplaats, de kas en de dierenverblijven.

Het sportgebouw: betreft een 2-laags gebouw; op de begane grond van het sportgebouw is er vanaf de entree een directe link gemaakt naar de gymzaal waardoor deze ook multifunctioneel te gebruiken is als een plek voor evenementen. Het onderwijsgebouw: kent een dubbelhoge aula. dit geeft een comfortabele sociaal veilige ontmoetingsplek. Hier bevinden zich alle zitjes en overblijfplekken.

De isolatiewaarden van de gevel zijn hoog en voldoen aan de Frisse scholen klasse B en dragen bij aan een energieneutraal gebouw. Het complex voldoet aan de eisen uit de BENG. Toepassing van een lucht-water warmtepomp met een gunstige COP op het dak van de 1e verdieping van het schoolgebouw. Het gebouw wordt ’s nachts door middel van hoge temperatuur vloerkoeling en zomernacht ventilatie gebufferd met koude en in dagbedrijf wordt de ventilatielucht gekoeld en op basis van gevraagde ruimte temperatuur en luchtkwaliteit aan het gebouw toegevoerd.

Ontwerp en visualisaties: Algeco

 

Opdrachtgever:
Synarchis
Aannemer:
Algeco
Periode:
2023 - heden
Projectomvang:
4.014 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren