< Terug naar projectenoverzicht

Zorgcomplex De Klokkenbelt

Almelo

De nieuwe Klokkenbelt kenmerkt zich door het samenbrengen van wonen, werken en welzijn. Naast senioren- en zorgappartementen komen er gemeenschappelijke ruimtes en vestigt het gezondheidscentrum De Klokkenbelt zich in het pand. Voor de hoogste, aan de zuidkant gelegen, woonvleugel van vier bouwlagen is de samenvoeging van twee appartementen naar één appartement de grootste opgave van de transformatie.

De 90 kleine appartementen worden 48 grotere appartementen (ongeveer 50 vierkante meter). In de andere woonvleugel van drie bouwlagen komen 18 woon-zorgappartementen van ongeveer 70 vierkante meter. Alle appartementen zijn geheel rolstoelvriendelijk. Op iedere verdieping ontstaan gemeenschappelijke zithoeken en woonkeukens waar bewoners samen kunnen eten. In totaal komen er 66 appartementen voor InteraktContour, 18 seniorenappartementen van Sint Joseph, 18 zorgappartementen (huurder nog onbekend) en het gezondheidscentrum De Klokkenbelt.

Het gezondheidscentrum wordt gesitueerd op de begane grond van het oude hoofdgebouw. Direct achter de entree komt de bezoeker als eerste langs de apotheek. Tegenover de apotheek, liggen de ruimtes voor de fysiotherapeuten met hun behandelkamers en de daarbij behorende grote oefenzaal.

Het gezondheidscentrum biedt ruimte voor meerdere huisartsen met hun spreekkamers, behandelkamers en ruimten voor assistenten, praktijkondersteuners, een lab en balies. Ook komt er een prikpost en is er ruimte voor andere relevante disciplines. Er komen drie huisartsenpraktijken met in totaal zes artsen, een apotheek en drie fysiotherapeuten.

Visualisaties: IAA Architecten

 

Opdrachtgever:
Woningstichting St. Joseph (STJA)
Aannemer:
Bouwbedrijf Gebroeders Meijer en Winkels
Architecten:
IAA Architecten
Periode:
2018 - 2020

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren