< Terug naar projectenoverzicht

Zwembad De Kuil

Bodegraven

Het nieuwe zwembad krijgt een groot doelgroepenbad en een wedstrijdbad met tribune, beide met een beweegbare bodem en afzonderlijk te regelen van temperatuur. Verder komt er een familieglijbaan, een centrale hal met horeca, kleedruimtes, een verenigingsruimte en een te openen pui richting de lichtweide. In de zomer ontstaat er zo één groot badgebied. Voor de peuters wordt er een peuterbad met speelelementen en een spraypark gerealiseerd.

Voor de nieuwbouw is in het ontwerp rekening gehouden met duurzaamheidsmaatregelen. Het gebouw wordt zeer goed geïsoleerd en voorzien van triple beglazing. Van binnen naar buiten is er dus weinig warmteverlies. Verder heeft het zwembad geen gasaansluiting meer en draaien alle installaties op elektriciteit. Ook voor de bestaande sportzaal wordt de installatie omgebouwd tot een elektrische installatie. Het dak van het zwembad wordt vol gelegd met zonnepanelen en is uitbreiding mogelijk op het dak van de sportzaal.

Visualisaties: DMOO in opdracht van Slangen+Koenis Architecten

 

Opdrachtgever:
Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV
Architecten:
Slangen + Koenis Architecten
Periode:
2019 - heden
Projectomvang:
4.500 m²

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren